Kan et regnskabsprogram bruges på tablets eller smart-phones?

Over de seneste år har man set at en række online regnskabsprogrammer har lavet enten mobile udgaver eller via apps. Som bruger af et regnskabsprogram må man derfor overveje om det giver mening at køre sit regnskab via disse mobile versioner.

Bogføring på smart-phones (f.eks. Iphones) eller tablets (f.eks. Ipads)
Overordnet kan det siges at det generelt er muligheder stadig relativt små på både smart-phones og ipads. Er man en professionel bruger med mange bilag som dagligt skal bogføres er det meget tidskrævende at bogføre selv hvis man bruger det bedste regnskabssoftware på en Ipad.

Grunden er at der er alt for mange kliks og det er langsomt.

Kun hvis antallet af bilag er minimalt så kan det overvejes.

Fakturering på smart-phones eller tablets
Når man derimod taler om fakturering så giver det langt mere mening at fakturere på smart-device. Grunden til dette er at man inden brug på et smart-device kan oprette alle stamdata. Således kan man oprette alle sine kunder og varer på en computer og når man så står hos ens kunder og skal fakturere dem – skal man blot vælge sin kunde og de varer man ønsker at fakturere.

Et program som regnskabs-plus er et godt eksempel på dette. I dette online regnskabsprogram kan man når man først har oprette ens kunder og varer – via en iphone hurtigt fakturere ens kunder når man styr og har lavet arbejdet.

Fordelen ved dette er naturligvis at man ikke glemmer at fakturere noget og at man hurtigt får faktureret sine kunder, som også forbedrer ens likviditet.

Konklusion
Det giver ikke meget mening at bruge et regnskabsprogram til at bogføre på et smart device uanset designet, men fakturering på f.eks. iPads kan give en række fordele og er derfor en god funktion hvis man ikke sidder på kontoret hele dagen.

Dette indlæg blev udgivet i Billigt Online Regnskabsprogram og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.