MOMS I ET ONLINE REGNSKABSPROGRAM

En af de ting vi synes er rigtig vigtigt i et online regnskabsprogram er at regnskabsprogrammet er bygget op således at det er let for brugeren at beregne sin moms.

I mange regnskabsprogrammer kan det være uoverskueligt at opgøre sin moms.

I vores online regnskabsprogram www.web-regnskab.dk er momskonti sat op således at hvis man bogfører på de rigtige konti så beregnes momsen korrekt.

Ingen moms på konti som trækker moms

En af de klassiske problemstillinger ved beregning af moms i et regnskabsprogram er at man bogfører bilag på en konto som trækker moms, men hvor der ikke er moms på bilag.

Et eksempel kunne være at man bogfører et bilag på småanskaffelser, som der normalt er moms på – men da småanskaffelsen er købt i f.eks. USA kan der ikke trækkes moms i Danmark. Her skal man have et online regnskabsprogram som kan håndtere dette.

I www.web-regnskab.dk kan man hele tiden se momsen på det bilag man bogfører. Således kan man i ovenstående tilfælde blot overskrive momsen fra 25% til 0% hvorved momsen bliver korrekt.

Opsætning af moms i online regnskabsprogrammer

En anden ting som er vigtigt i et online regnskabsprogram er der ligeledes mulighed for en dynamisk opsætning af moms. Således kan nogle programmer kun håndtere en beregning med 25%, hvor der f.eks. på repræsentationsmoms er behov for mere fleksible løsninger.

I www.web-regnskab.dk kan der opsættes op til 5 dynamisk momssatser, som muliggør op til 5 forskellige momssatser som også gør regnskabsprogrammet fremtidssikret hvis de danske myndigheder skulle komme med nogle nye mere komplekse momsregler.

Samlet mener vi derfor at www.web-regnskab.dk er et rigtig godt regnskabsprogram til at håndtere afregning af moms og momsopgørelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *